En aquestes jornades de biogàs, explorarem les implicacions socials, ambientals i econòmiques d’un model controvertit de transició energètica que afecta especialment les zones rurals.

⚠️ El biogàs s’està promovent de forma accelerada mitjançant projectes cada vegada més grans i de més impacte. Només a Ponent i la Franja ja se’n compten una trentena.

🚼 Políticament, s’estan destinant grans quantitats de diner públic a subvencionar iniciatives que estan protagonitzades per empreses energètiques, tecnològiques i de tipus financer.

🔴 Això s’està produint sense debat social i sense planificació, especialitzant les zones rurals com a gestores de residus i exportadores d’energia.

❌ Sovint aquesta tecnologia es justifica com a energia verda, renovable i sostenible; com a projectes d’economia circular; i gairebé sempre a partir del pretext de gestió de les dejeccions ramaderes.

✴️ Però a escala local, diversos col·lectius i municipis estem detectant grans contradiccions entre aquestes justificacions i la seva realitat.

✅ Ha arribat el moment de posar-hi dades, reflexió de fons i d’unir diferents perspectives. I per això, organitzem aquestes primeres jornades crítiques sobre el biogàs i la transició energètica.

Comptarem amb la presència d’Antonio Turiel, Joserra Olarieta, Jaume Sastre, Assumpta Codinachs, Jaume Valentines i Antonio Jorge.

Dies: divendres 13 i dissabte 14 de desembre de 2024

Guardeu-vos la data!