Un èxit!

Ja s’han presentat als serveis territorials d’urbanisme de Lleida, les prop de 1.000 al·legacions contra la macrocentral de biogàs de La Sentiu de Sió, recollides en una intensa campanya de 5 dies. Moltíssimes gràcies a tots i totes que ho heu fet possible!

A més, han subscrit l’al·legació:

4 municipis: Bellcaire d’Urgell, Linyola, Tornabous i Castellserà.

✅ Diversos ramaders, pagesos, propietaris i veïns del projecte.

✅ Les entitats Assemblea Pagesa i Ipcena i CUP Ponent.

➡️ Ja hem fet actes a la Sentiu, Bellcaire i Balaguer per resoldre la falta d’informació i comunicació pública sobre el projecte.

Pobles Vius entregant al·legacions a comissió d'urbanisme

Pobles Vius entregant al·legacions a comissió d’urbanisme

Des de la Plataforma denunciem:

➡️ La tramitació exprés del Pla Especial Urbanístic i el fet que s’hagi publicat en ple estiu per entorpir la participació ciutadana.

➡️ Que és un projecte desproporcionat i no justificat: suposa un canvi d’escala respecte a les ja existents en multiplicar-ne per 10 les dimensions. No generarà els llocs de treball promesos i no soluciona la qüestió dels nitrats que persisteixen al final del procés.

➡️Que no respon a una necessitat ramadera ja que no existeixen a la zona els excedents de purins que contempla. Tampoc és economia circular ja que depèn dels purins i residus llunyans. I perquè aquests s’originen en una economia global basada en la importació insostenible de recursos.

➡️ Que detectem mancances insalvables per les quals DEMANEM la no aprovació del Pla Especial Urbanístic. Entre elles destaquem:

❌ Està en sòl agrari, paisatge i cel protegits.

❌ No compleix amb les distàncies exigibles.

❌ No s’ajusta a la normativa de carreteres.

➡️També demanem que s’anul·li la declaració del projecte com a estratègic per part de la Generalitat ja que l’entenem com una mesura autoritària per accelerar un projecte que va contra normatives bàsiques.

🔥 Comença una fase de mobilització per aturar aquesta central i per generar un debat social ampli sobre el present que volem pel nostres Pobles Vius.

📢 Cal aturar el col·lonialisme energètic que s’estén per les nostres comarques i que ens està creant un d’Alcarràs a cada poble. Cal aturar les polítiques urbanocèntriques que sotmeten les nostres comarques com a productores d’energia i destí de residus.

CAL DIBUIXAR UN HORITZÓ DE VIDA DIGNA ALS NOSTRES MUNICIPIS

VISCA ELS POBLES VIUS 💚

Plataforma Pobles Vius: www.poblesvius.cat
IG: @plataformapoblesvius
X: @PlatPoblesVius