La Plataforma Pobles Vius som un col·lectiu de persones i entitats preocupades pel  projecte de central de biogàs al Camp de la Sentiu de Sió. Ens hem organitzat arran de l’exposició pública del Pla Especial Urbanístic Autònom que pretén canviar la qualificació urbanística d’unes 10 Ha de sòl agrari de màxima qualitat per poder-hi construir aquesta infraestructura. Entenem que és un projecte desmesurat, contaminant, no renovable i amb greus impactes sobre una àmplia zona.

Formem la plataforma persones dels diferents pobles afectats com ara la Sentiu de Sió, Bellcaire, la Ràpita, l’Hostal Nou, Balaguer, Bellmunt, les Penelles, Castellserà o Linyola. Tenim el suport d’entitats com Assemblea Pagesa de Catalunya i d’IPCENA i estem en procés d’anar-n’hi sumant més.

El nostre objectiu a curt termini és aturar el projecte de “Planta de Biogàs” que promou l’empresa La Sentiu Bioenergy SL i que estaria finançada per un fons d’inversió internacional.  Així com la que el mateix fons d’inversió vol construir a Linyola i que és de característiques idèntiques.

Volem que aquesta plataforma serveixi també per tractar altres problemàtiques ambientals i socials dels nostres pobles. Ens uneix les ganes de viure dignament i saludablement en aquesta terra, sense malmetre-la, preservant-ne el paisatge, la cultura, la natura i garantint una pagesia de petita escala, respectuosa i de proximitat.

Contacte:

Twitter / @PlatPoblesVius
Instagram / PlataformaPoblesVius
Canal de Telegram / t.me/PoblesViusMacroGas
Correu electrònic: plataformapoblesvius@gmail.com